Blog

Voorbereidende MTB clinic op Groesbeeks Gruwelijkste 5 juli 2015

16th June 2015


Nog enkele plaatsen vrij voor een gruwelijk goede voorbereidende MTB clinic!

Wanneer:
Zondag 5 juli 2015 13.30 tot 16.00 uur Molenhoek/Groesbeek/Nijmegen
Verzamelen om 13.15 uur op de parkeerplaats bij Lierdal Sportcenter, Lierweg 2A, 6584 DC Molenhoek
Helm verplicht! Zorg dat je bike in orde is!

We starten met een warming up (losrijden en oefeningen) om ons fysiek en mentaal voor te bereiden op de inspanningen die gaan komen. Daarna vertrekken we richting bos, waar we diverse circuitjes zullen gaan rijden. De nadruk zal liggen op klimmen en afdalen. Zowel het technische als conditionele zal aanbod komen.

Kosten:
€ 25,00 per persoon waarvan € 10,00 direct gedoneerd wordt aan stichting Road4Energy – Groesbeeks Gruwelijkste!

Aanmelden:
mail je naam naar info@rezacoach.nl + overmaking van € 25,00 naar NL29ABNA047.17.56.822

LADIES ONLY MOUNTAINBIKE CLINIC

13th May 2015

Wanneer: op 30 mei 2015

Van: 9.30 uur tot 12.00 uur

Waar: Wijchen

Voor wie: dames met een eigen mountainbike of dames met een huurmountainbike tegen meerprijs

Kosten: € 20,- p/p of € 35,- p/p inclusief huurmountainbike en helm

(minimale deelname voor doorgang clinic 5 personen)

Groepsaanmelding van 5 personen of meer dan 10% korting

Inhoud clinic:

Hoe doe je een warming-up, spelvormen op de fiets als teambuilding en ter verbetering fietsbeheersing en natuurlijk de pretfactor, (basis)techniek om je zelfvertrouwen te verbeteren op de fiets, klimmen en afdalen op de Wijchense skihelling (voor elk niveau opbouwend) en afsluitend een mooi tochtje door de Wijchens natuur en afsluitend mogelijkheid tot gezellig napraten met een drankje.

Aanmelden via www.bikechallenge.nl/event

RezaCoach in samenwerking met BikeChallenge

Wil jij je gruwelijk goed voorbereiden op Groesbeeks Gruwelijkste, schrijf je dan nu in voor 3-clinics!

29th March 2015

Je hebt je aangemeld voor deelname aan Groesbeeks Gruwelijkste. Een uitdagende tocht over 50, 70 of 90 km met voor Nederland gruwelijk veel hoogtemeters in één van de mooiste bosgebieden Het Rijk van Nijmegen en het Reichswald in Duitsland. Deze uitdagende tocht vraagt het één en ander van je fysiek én van je technische mountainbike skills.
Een goede voorbereiding is zeker aan te raden. Controle over je bike, rijtechniek en conditie is een must om echt het mountainbike gevoel en plezier te krijgen.

In deze 3 clinics leer je (basis) technische vaardigheden, bouw je aan je conditie en zul je gefaciliteerd worden met adviezen om je verder zo goed mogelijk voor te bereiden op deze gruwelijk mooie tocht!

Wanneer:
Zondag 7 juni 2015 9.30 uur tot 12.00 uur – beginners Wijchen
Zondag 7 juni 2015 13.30 tot 16.00 uur – licht gevorderden Wijchen

Zondag 5 juli 2015 9.30 uur tot 12.00 uur – beginners Groesbeek
Zondag 5 juli 2015 13.30 uur tot 16.00 uur – licht gevorderden Groesbeek

Zondag 30 augustus 2015 9.30 uur tot 12.00 uur – beginners Groesbeek
Zondag 30 augustus 2015 13.30 uur tot 16.00 uur – licht gevorderden Groesbeek

7 juni 2015 – Wijchen
Rond de prachtige omgeving van de skiberg in Wijchen, liggen talloze, gruwelijk steile klimmen en afdalingen, drop offs, en obstakels om aan je skills te werken. Na het werken aan je techniek gaan
we in het tweede gedeelte een tocht rijden om ook aan je conditie te werken.

5 juli 2015 en 30 augustus 2015 – Groesbeek
In het walhalla van de bosrijke omgeving van Groesbeek, zullen we verder werken aan de klim- en daaltechniek gevolgd door het werken aan je conditie in het tweede gedeelte van de clinic.

Kosten:
Voor deelname aan deze 3 MTB clinics zijn de kosten € 75,00 waarvan € 30,00 direct gaat naar de Stichting Groesbeeks Gruwelijkste.
Je deelname is pas definitief wanneer het bedrag van € 75,00 is overgemaakt op rekeningnr. NL29ABNA 047.17.56.822 t.n.v. RezaCoach met vermelding van je naam + beginner of
licht gevorderde – Groesbeeks Gruwelijkste.

*de mountainbike clinics worden verzorgd door een gediplomeerde trainer(s)
*tijdens de mountainbike clinics is een helm verplicht
*deelname geschiedt altijd op eigen verantwoordelijkheid
*verder gelden de algemene voorwaarden op www.rezacoach.nl

22 maart 2015 Bloemen in MTB GP Kivada Berlicum

23rd March 2015


Ik was het eigenlijk niet van plan maar kon het ook niet laten om te starten in Berlicum. Natuurlijk niet het meest uitdagende parkoers maar als je volle bak rijdt, wordt het vanzelf zwaar. Behalve het vele bochtenwerk, toch ook een paar dropp offs, heuveltjes en los zandstroken. Het rondje was met 6 km wel aan de lange kant en daardoor voor het publiek niet heel aantrekkelijk.
Er werd opgesteld volgens het regelmatigheidsklassement van vorig seizoen. Met toen één wedstrijd gereden te hebben, betekende dat voor mij starten vanaf de laatste startrij. Eigenlijk al kansloos voor de overwinning aangezien het parkoers al vrij snel overging in singletrack waar het ritsen werd en aansluiten. Nadat het startsein gegeven was, mijn weg door de menigte proberen te zoeken om zo gunstig mogelijk te positioneren. Het werd inderdaad dringen; je wilt harder maar kan er nergens langs. Beetje frustrerend maar meer dan de rust bewaren en inhalen op stroken waar het wel kon, was de enige optie. Na één ronde reed ik op 18e plaats en er kwam meer ruimte en zo hopte ik van groepje naar groepje totdat ik uiteindelijk in een groepje kwam te zitten met Karen Brouwer, Britt van den Boogaart en Julia Boschker. Wij streden voor de laatste podiumplaats. Ik voelde me niet goed genoeg om uit het groepje weg te rijden en heb het laten aankomen op de laatste ronde. Heb een paar speldenprikjes uitgedeeld maar kon niet doorzetten en besloot te vertrouwen op mijn sprint. Vanaf koppositie de sprint aangegaan en deze van de het groepje gewonnen. Yeehhhhhh bloemen en goed gevoel!