About me

Mijn naam is Reza Ravenstijn (1967). Jarenlang combineerde ik topsport (veldrijden en mountainbiken) met werk en gezin. Ik werd 10x geselecteerd voor het WK veldrijden waarbij mijn beste resultaat een 7e plaats was. Verder was mijn beste prestatie op het Europees Kampioenschap een 5e plaats en werd ik één keer Nederlands Kampioen. Bij de discipline mountainbiken, nam ik 4x deel aan het WK en evenveel keren aan het EK. Op 47 jarige leeftijd beëindigde ik mijn topsportcarrière.  

Bij de masters werd ik in 2018 Europees en Wereldkampioen veldrijden in mijn leeftijdscategorie.  

Vanaf 2010 ben ik gaan werken aan mijn maatschappelijke carrière. Ik behaalde mijn trainersdiploma en richtte mijn eigen bedrijf op waar ik trainingsbegeleiding aanbied en mountainbike clinics geef. Sinds 4 jaar verzorg ik tevens voor de KNWU wekelijks in het voorjaar/zomer mountainbike trainingen en in de herfst/winter wekelijks crosstrainingen. In Nijmegen en Wijchen komen getalenteerde wedstrijdrenners uit het hele land samen naar het landelijk steunpunt KNWU voor deze kwalitatieve trainingen.   

In 2010 ben ik toegelaten tot de coach opleiding bij Lifeguard Academy en heb deze met een positief resultaat afgerond. Inmiddels heb ik zeer ruime ervaring opgedaan als coach in het bedrijfsleven. Op het gebied van energiemanagement, vitaliteit heb ik honderden individuen begeleid en gecoacht om hun doelen te behalen. Ook begeleid ik (top)sporters om de beste versie van zichzelf te worden en te kijken hoe ver ze kunnen komen in de harde wereld van topsport.  

Met de combinatie van 10 jaar topsportervaring als brede kennis én levenservaring is mijn uitdaging om de coachées beter te laten ‘presteren op fysiek, mentaal én/of emotioneel gebied en hen begeleiden in hun eigen proces. Uiteindelijk draait alles om balans en flow.

 

‘Omdat ik de Internationale Etische Code volg, weet je wat je van mij mag verwachten!’ #NOBCO 

 

Reza Ravenstijn

'For a higher performance'

Trainingsbegeleiding

Contact

info@rezacoach.nl