About me

Mijn naam is Reza Ravenstijn (1967). Jarenlang combineerde ik topsport (veldrijden en mountainbiken) met werk en gezin. Ik werd 10x geselecteerd voor het WK veldrijden en mijn beste resultaat was een 7e plaats in Heusden-Zolder in 2001. Verder was mijn beste prestatie op een Europees Kampioenschap een 5e plaats en werk ik één keer Nederlands Kampioen bij de elite dames.  

Bij de discipline mountainbiken, nam ik 4x deel aan het WK XCO en evenveel keren aan het EK.  

Op 47 jarige leeftijd beëindigde ik mijn topsportcarrière maar verloor nooit de passie voor de sport. Mijn hart ligt bij de offroad disciplines van de wielersport. Genieten en actief zijn in de natuur, afschakelen van hedendaagse drukte en prikkels, de seizoenen van de natuur zijn een mooie metafoor voor het zaaien, groeien, oogsten en herstellen. Op deze manier blijf ik fysiek en mentaal fit en in balans.  

Bij de masters werd ik in 2018 Europees en Wereldkampioen veldrijden; in 2022 Europees Kampioen MTB marathon en in 2023 Europees Kampioen gravel.  

Vanaf 2010 ben ik gaan werken aan mijn maatschappelijke carrière. Ik behaalde mijn trainersdiploma en richtte mijn eigen bedrijf op. Ik kwam erachter dat ik graag met mensen werk én graag in de sport Bij mijn trainingsbureau ben je welkom voor individuele trainingsbegeleiding en coaching. Voor elk niveau: van topsporter tot recreatief sporter.  Opbouwen van een vertrouwensrelatie om een op maat gemaakt trainingsschema te kunnen bouwen om de (jaar)doelen te realiseren. Hoe word jij de beste versie van jezelf, welke stappen ga je nemen om je doelen te halen? Daar hoort ook mentale coaching bij. Hoe ga jij om prestatiedruk, wedstrijdstress, faalangst, tegenslag?  

Als KNWU bondstrainer verzorg ik sinds 8 jaar wekelijkse woensdag trainingen. In het najaar/winter crosstrainingen en in de zomerperiode komen Nederlands beste mountainbikers trainen bij het KNWU landelijk trainingspunt. Daar zitten veelal mountainbikers bij die actief zijn in het Wereldbeker circuit. In de woensdagtrainingen maken ze elkaar sterker!  

In 2010 ben ik toegelaten tot de coachopleiding bij Lifeguard Academy (www.lifeguard.nl) en heb deze met een positief resultaat afgerond. Inmiddels ben ik zeer ervaren health & performance coach en werk ik veelal in het bedrijfsleven en in de zorgsector. Inmiddels heb ik honderden individuen begeleid en gecoacht om hun (duurzame) doelen te behalen.  

Met de combinatie van 10 jaar topsportervaring als brede kennis én levenservaring is mijn uitdaging om de coachées beter te laten presteren. Dit kan zijn op fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel gebied en hen te begeleiden in hun eigen proces. Uiteindelijk draait alles om balans en flow.  

‘Omdat ik de Internationale Etische Code volg, weet je wat je van mij mag verwachten!’ #NOBCO 

Reza Ravenstijn

'For a higher performance'

Trainingsbegeleiding

Contact

info@rezacoach.nl