Stressreductie training

Hartcoherentie training

Tijdens een hartcoherentie training begeleiden we je om adem te halen op je eigen optimale snelheid. Hierdoor krijg je meer controle over je hartslag en ademhaling. Je leert vervolgens wat het effect van je ademhaling is op de variatie in je hartslag.

Heartmath coach

In de HeartMath-programma's staan de thema's lichaamsbewustzijn en emotieregulatie centraal. Door middel van biofeedback op hartritme ervaren de deelnemers hoe ze omgaan met stress en hoe ze zichzelf in een meer optimale toestand kunnen brengen.

Ervaar jij stress?

Met hartslagvariatie training kunnen we je stress level beïnvloeden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het noodzakelijk dat je hart niet regelmatig klopt en dat de tijd tussen twee harslagen varieert. Je kunt een gezond hart vergelijken met een goede danser. Soms versnelt hij zijn beweging op de maat van de muziek, om even later weer te vertragen, zonder dat je als toeschouwer het exacte moment van vertraging hebt gezien. Dat komt doordat dit in mooie, vloeiende bewegingen verloopt. Het hart is continue aan het versnellen en vertragen in reactie op allerlei prikkels.

Zo reageert je hart op bijvoorbeeld temperatuur, eten, drinken, gedachten, ademhaling, bloeddruk, geluid en veel meer externe prikkels. Een hart dat nauwelijks varieert en klopt met de regelmaat van een marcherend peloton militairen is zeer ongezond. De regelmaat van je hart verraadt zo de spanning in je lijf. Je lichaam marcheert door de gejaagde regelmaat. Daardoor zal het lichaam ook niet meer tijdig bijsturen als de bloeddruk iets omhoog gaat of de ademhaling wat versnelt. Je kunt de variatie tussen je hartslagen zelf beïnvloeden.
Met aandacht gerichte coherentietraining is hieraan te werken met als doel minder spanningen te ervaren waardoor je dus meer in balans komt.

Contact

info@rezacoach.nl