16 april ’22 – “PODIUM VOOR CHRIS OP NK DUATHLON ALMERE”

Chris van Wamelen nam afgelopen zondag, deel aan het NK duathlon in Almere. Daar startte hij in zijn age groep 35-39 jaar aan 10 km hardlopen, 40 km fietsen en 5 km hardlopen.

Afgelopen jaren is hij naast het mountainbiken/fietsen ook gaan hardlopen. Hij ontwikkelde zich razendsnel in een goede loper en maakt daar nog altijd veel progressie. Op de run-bike-run kan hij dus goed voor de dag komen. Hieronder zijn wedstrijd verslag:

 

‘Ik had een prima warming up; goed warm gelopen en gefietst. Helaas kon ik het parkoers niet verkennen aangezien je daar niet op mocht. Vanaf de start liep ik in het spoor, te profiteren want we hadden wind tegen, van een snelle loper. De eerste 2,5 km gingen lekker; daarna drong hij mij op kop te gaan lopen. Wilde mijn krachten niet verspillen en besloot tempo iets te laten vallen. Bij het keerpunt, wind mee en hij versnelde toen ook meteen. Zat hoog in mijn ademhaling en wilde mijn energie verdelen dus besloot ik mijn eigen tempo te gaan lopen wat nog altijd op 3.30 min/km lag. De wissel verliep niet helemaal soepel en eenmaal op de fiets lukte het niet gelijk in een goed ritme te komen. Wind tegen en moeite om hoge snelheid te halen zonder een tijdritstuur op mijn racefiets. Verloor zo een aantal plaatsen. Terug na 40 km startte ik de laatste 5 km hardlopen als 10e overall. Al snel haalde ik 4 mensen voor mij in en finishte uiteindelijk als 5e overall en 2e in mijn agegroep. Totaal tijd: 2 uur, 3 min en 12 seconden. Topprestatie!

 

Al jaren train en coach ik Chris. Het is fijn met hem samen te werken en te zien dat hij nog altijd progressie blijft boeken!

 

PODIUM VOOR CHRIS OP NK DUATHLON ALMERE

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *