Wat een fantastisch weekend!

In het Tsjechische Nove Mesto na Mareve stond de Wereldbeker Mountainbiken op het programma. De XCO (olympische discipline) en de XCM marathon.
Voor Rosa van Doorn stond er aan het begin van dit seizoen een sterretje voor deze wedstrijd. Hier lag een piekmoment in haar eerste seizoen als marathon rijdster. Na al in meerdere marathons en meerdaagsen (hoofd)prijzen gepakt te hebben, wilde ze zich hier gaan meten met de wereldtop. 120 km en 2600 hm met als toetje een lastige technisch laatste 3 km over het XCO parkoers. Na ca 95 km met een groep van 6 rensters aan de leiding te hebben gereden, werd er aan de boom geschut en bleven er 3 rensters over. De uit Namibië afkomstige Vera Looser, de Bosnische Lejla Njemcevic en Rosa. Diep in de finale werd er hard aangevallen door Vera Looser. Zij werd de winnares voor Lejla Njemcevic.
Rosa had alles gegeven en kwam helemaal leeg gestreden en emotioneel als derde over de finish en behaalde hier haar eerste wereldbeker podium!
Rosa: “I finished in third place which was secretly a dream!”

Wat een onwaarschijnlijk mooi resultaat na een hele mooie weg tot nu toe, 100% toewijding, plezier in de trainingen en te blijven geloven in en volgen van haar procesdoelen. Congrats Rosa van Doorn!

De podiumbloemen mochten met mij mee naar huis 🙂

Bij de XCO reed Kas van Geest bij de U23 in zijn eerste wereldbeker naar een keurige 59e plaats en Lotte Koopmans bij de elite women naar een steady 37e plaats. Ook in de XCE discipline werden er prijzen gepakt. Didi de Vries won in Indonesië de wereldbeker wedstrijd en een week later in Turkije lag ze beslag op de 2e plaats.