29 april 2017 halve marathon MTB Roc d’Ardenne Houffalize 2e plaats


‘s Morgens vroeg vanuit Wijchen vertrokken en na een vlot verlopen reis ruim op tijd gearriveerd in Houffalize. Dag inschrijving geregeld en met bord/rugnummer 3256 na warming up naar het startvak. Aangezien ik bij had geschreven, moest ik vanuit het laatste vak starten, ook toen ik had aangegeven dat ik een licentierijdster was. Dus netjes achteraan wat betekende dat er 4 waves oftewel ca 1200 rijders voor mij, inclusief de damesconcurrentie al op het parkoers reden. Na de vervelende steile startklim kwam ik al snel in mijn ritme en reed ik een goed tempo. Helaas werd ik te veel en te vaak gehinderd bij het passeren en stond zelfs diverse keren letterlijk stil om te wachten totdat de rijders voor mij, vaak lopend naar beneden gingen. Kortom met veel oponthoud de 57 km afgelegd. Aangezien ik niet direct kon zien hoeveelste ik was geworden ben ik naar het podium gegaan. De eerste 3 dames werden opgeroepen en daar zat ik blijkbaar niet bij. In de loop van de middag, stond de uitslag met tijden op de website en ik zag tot mijn verbazing dat ik 2e was geworden!!! Ik heb toen contact gezocht met de organisatie en die bevestigde direct dat zij een grote fout hadden gemaakt. Men had niet verwacht dat er een snellere dame uit de laatste startwave zou komen. 1000 excuses van de organisatie en er werd geregeld dat ik mijn prijzen de bloemen, La Chouffe en trofee kreeg. Jammer dat ik niet vanuit het eerste vak heb mogen starten; ik had dan een eerlijkere kans gehad om te winnen. Het was een mooie dag waarvan ik volop heb genoten!