7 en 8 februari 2015 Heel tevreden over dubbel Lille en Hoogstraten

LILLE
Sinds vrijdag staat er 48 jaar achter mijn naam. Toch voelt het gewoon hetzelfde. We vertrekken op tijd naar de laatste manche om de B-post in Lille. Altijd een super leuk, afwisselend parkoers met zand, draaien en keren, stukje bos en een modderpassage. Ook dit jaar met heel enthousiast publiek en een geweldige sfeer waar ik altijd van geniet. Heerlijk om hier te mogen rijden.
Ik had een geweldige start van af de tweede startrij en kon gelijk met de eersten mee. In de loop van de eerste ronde moest ik hier en daar al kleine gaatjes laten; tempo voor mij te hoog. Viel even terug, recupereren om daarna mezelf weer te herpakken. Het werd een gevecht om de 10e plaats met Bianca van de Hoek. Zij had op het laatst de beste papieren en had een 25 meter voorsprong in de laatste ronde. Ik geloofde er nog in om terug te komen op haar wiel en er een sprint van te maken. Met de inmiddels opspelende aanwezige pijnlijke rug er alles uitgeperst en het lukte om op het verharde gedeelte aansluiting te maken. Direct zette ik de sprint in waarop Bianca geen antwoord had. Blij met deze top 10 notering.

HOOGSTRATEN
Een ‘dubbel’ zoals dat heet. Vandaag naar Hoogstraten terwijl het lijf eigenlijk nog zegt: ben nog niet hersteld, ben nog moe Ook mijn zwakke plek, mijn rug voelde nog niet echt top, en dat is zachtjes uitgedrukt. Desalniettemin wilde ik toch rijden. Bij de verkenning van het parkoers leek het alsof mijn fiets niet in orde was. Ik kwam niet vooruit! Dat bleek niet het geval. Het rondje liep gewoon vreselijk zwaar. Oftewel het zou stoempen worden. Wanneer ik fit en fris zou zijn, zou ik zeker blij zijn geweest met deze omstandigheden maar vandaag was het natuurlijk anders. Maar geen gezeur. No mud no glory en crossen doe je onder alle omstandigheden. Na de juiste mindset gevonden te hebben, de wedstrijd puur op karakter gereden en ergens uit mijn tenen de kracht gehaald om uiteindelijk als 11e te finishen. De herstelmodus zal een extra dagje langer nodig zijn!

Referenties

twitter

Twitter Updates