25 januari 2015 Wereldbeker Hoogerheide – 26e plaats

In Hoogerheide mocht ik jaren geleden in 2004, met de handen in de lucht over de finish nadat ik de sprint van Marianne Vos en Daphny van de Brand won. Dat was toen…..

Nu in 2015, 11 jaar later stond ik weer aan het vertrek op dit parcours waar ik me wel erg in mijn element voel. Snelle stukken afgewisseld met zwaar lopende passages, hoogteverschillen en door de weersomstandigheden lekker veel modder.
Vanaf een 39e startpositie vertrokken. Zat zo in het midden van het peloton van 55 rensters toen we het veld indraaiden waar je direct ‘geparkeerd’ kwam te staan in diepe modder. Zo snel mogelijk van de fiets af, lopen en weer door. Na één ronde reed ik zo tussen plaats 22 en 30. Ik wilde wel mee met de eersten maar op sommige gedeelten van het parkoers was ik de mindere en verloor zo de aansluiting. Het steile loopgedeelte ging niet elke ronde lekker aangezien mijn linker, zwakke been daarin weigerde. Verder voelde ik me zeker sterk en had ik niet echt verval al was het de laatste anderhalve ronde toch aardig op toen ik met twee andere dames om de 24e plaats aan het strijden was. Ik delfde het onderspit in het laatste gedeelte van het parkoers en finishte zo als 26e. Alles gegeven, alles eruit gehaald.
Helaas is dat niet voldoende om geselecteerd te worden voor de wereldkampioenschappen in Tabor aankomend weekend.
In het wereldbeker klassement ben ik als 29e geëindigd.

Na het WK staan er voor mij nog 4 wedstrijden op het programma:
7 februari 2015 – Lille
8 februari 2015 – Hoogstraten
21 februari 2015 – Heerlen
22 februari 2015 – Oostmalle

Referenties

twitter

Twitter Updates