22 maart 2015 Bloemen in MTB GP Kivada Berlicum


Ik was het eigenlijk niet van plan maar kon het ook niet laten om te starten in Berlicum. Natuurlijk niet het meest uitdagende parkoers maar als je volle bak rijdt, wordt het vanzelf zwaar. Behalve het vele bochtenwerk, toch ook een paar dropp offs, heuveltjes en los zandstroken. Het rondje was met 6 km wel aan de lange kant en daardoor voor het publiek niet heel aantrekkelijk.
Er werd opgesteld volgens het regelmatigheidsklassement van vorig seizoen. Met toen één wedstrijd gereden te hebben, betekende dat voor mij starten vanaf de laatste startrij. Eigenlijk al kansloos voor de overwinning aangezien het parkoers al vrij snel overging in singletrack waar het ritsen werd en aansluiten. Nadat het startsein gegeven was, mijn weg door de menigte proberen te zoeken om zo gunstig mogelijk te positioneren. Het werd inderdaad dringen; je wilt harder maar kan er nergens langs. Beetje frustrerend maar meer dan de rust bewaren en inhalen op stroken waar het wel kon, was de enige optie. Na één ronde reed ik op 18e plaats en er kwam meer ruimte en zo hopte ik van groepje naar groepje totdat ik uiteindelijk in een groepje kwam te zitten met Karen Brouwer, Britt van den Boogaart en Julia Boschker. Wij streden voor de laatste podiumplaats. Ik voelde me niet goed genoeg om uit het groepje weg te rijden en heb het laten aankomen op de laatste ronde. Heb een paar speldenprikjes uitgedeeld maar kon niet doorzetten en besloot te vertrouwen op mijn sprint. Vanaf koppositie de sprint aangegaan en deze van de het groepje gewonnen. Yeehhhhhh bloemen en goed gevoel!

Referenties

twitter

Twitter Updates