21 en 22 februari 2015 – Het weekend waar ik het meest tegenop heb gezien…..

Het was het weekend waar ik het meest tegenop zag. Enerzijds natuurlijk de fysieke inspanningen van 2 wedstrijden maar anderzijds met name het laatste weekend in de kleuren van het ZZPR.nl/Orange Babies Cycling Team waar ik vanaf 2007 heb mogen rijden. Langs deze weg wil ik dan ook ploegleiding, alle begeleiders, collega renners/renster en de sponsoren van het ZZPR.nl/Orange Babies Cycling Team bedanken voor een geweldige tijd! Ik zal jullie missen.

Zaterdag afgezakt naar het zuiden, naar Heerlen, voor de laatste wedstrijd van de KNWU topcompetitie. Onder alle omstandigheden een lastig rondje voor mijn rug. Na nog wel een geweldige kopstart, werd het op de eerste zwaar lopende stroken duidelijk dat lijf en leden niet in de beste conditie verkeerde oftewel ik stond aardig geparkeerd. Het werd dus een strijd met mezelf. In de laatste 2 rondjes kon ik er nog een finale uitpersen en zo een heel bescheiden 14e plaats behalen. Dit was overigens genoeg om derde te worden in de eindstand van de topcompetitie veldrijden. Een leuke beloning!

Zondag de Sluitingsprijs Oostmalle, altijd een feest om daar te rijden voor een zeer enthousiast publiek op een rondje waar ik blij van word. Veel zand, draaien en keren, stukjes bos en asfalt; kortom een mooie mix voor mooie cross.
Het was even afwachten hoe mijn rug het zou gaan houden; die voelde niet echt in shape oftewel helemaal niet fijn.
Ik had een prima start maar in de eerste zandpassage moest ik van de fiets af aangezien iemand voor mij half viel. Daar verloor ik in eerste instantie tijd en plaatsen. Geen paniek maar rustig op zoek gegaan naar mijn eigen ritme, de techniek in het zand proberen te bewaren en het koppie erbij te houden. Ik schoof steeds wat op en in de laatste 2 ronden kwam ik samen met Sophie de Boer te rijden om de 9e plaats. Toen Sophie een foutje maakte in het zand, kon ik daar van profiteren dus de 9e plaats in de pocket. In de laatste meters besefte ik maar al te goed dat het de laatste meters waren in het ZZPR.nl/Orange Babies Cycling Team tenue. Einde van een hele fijne tijd.

Verder wil ik ook de supporters bedanken, iedereen die mij gesteund heeft op welke manier dan ook en speciaal Marius!

Nu is tijd voor bezinning; alles eens goed op een rijtje te zetten en kijken of er nog mogelijkheden op mijn pad komen om door te gaan met deze mooie sport!

Referenties

twitter

Twitter Updates